Lanthotell – En unik boendeupplevelse i harmoni med naturen

11 juli 2024 Theodor Selimovic

editorial

I hjärtat av den svenska landsbygden erbjuder lanthotellen en flykt från vardagens hektik och en chans att återupptäcka naturens tystnad och skönhet. Smålandstorpet står som ett skinande exempel på hur personligt, pittoreskt och hållbart ett lanthotell kan vara.

Oas i smålandskogen

Maria och Johan Haggård välkomnar besökare till Smålandstorpet, en skogsgård i vackra Småland där stigar slutar och grusvägar når sin ände. Snudd på avlägsen, men nära nog tillstäderna för att inte kännas isolerad, erbjuder Smålandstorpet en verkligen mysig och exceptionell lanthotellupplevelse på den svenska landsbygden. Med en kapacitet på endast åtta bäddar garanterar de ett nik av lugn, där varje gäst får en unik och omsorgsfull behandling.

Det är i grunden ett adults-only hotell, vilket säkerställer en ungdomsfri miljö sorterad för avkoppling och den lugna atmosfären som äldre par eller yrkesarbetande på resa ofta söker. De åtta bäddarna är uppdelade på fyra unikt dekorerade hus, som alla förvaltas runtom en stor, lantlig gårdsplan.

Bekvämlighet och personlig stil

Varje hus gästerna kan välja mellan på Smålandstorpet Gamla Torpet, Gamla Garaget, Ladugården, och Hemligheten andas en familjär känsla, charmigt inrett med delar av Haggårds förfäders ärvda möbler. Ett genomgående mål för Maria och Johan har varit återbruk och skapandet av mysiga, hemliknande utrymmen. Den lokala hantverksskickligheten lyser igenom de komfortabla Hilding-dubbelsängarna, och lyxiga detaljer som täcken och kuddar från Värnamo of Sweden förstärker känslan av exklusivitet och lokal anknytning. Om du väljer att bo i Hemligheten, där köket uteblir, ingår dessutom rikliga måltider, understrykande Smålandstorpets fokus på service och gästvänlighet.

Aktiviteter i naturens tecken

Långt från städernas jäkt erbjuder Smålandstorpet aktiviteter som hänför sig till lantliga nöjen. Hit kan du komma för slappna morgonpromenader i de omgivande skogarna, för läskande bad i den närbelägna sjön eller för bär- och svampplockning stint med småländska nostalgier. Ett flertal lokala attraktioner såsom cafeer, små gårdsbutiker, vandringsleder och natursköna reservat inbjuder till utforskning av delar av den äkta småländska landsbygden.

En unik facilitet på Smålandstorpet är deras vedeldade bastutunna, nära en gemytlig strand och brygga där gästerna kan koppla av trötta muskler och njuta av lugnet med en bastukväll. Och för den miljömedvetna navigeraren kan lugnet fortsätta i vetskapen om möjligheten att enkelt och hållbart kunna ladda sin elbil.

country hotel

Engagemang för hållbarhet

Maria och Johan Haggårds hängivenhet för miljön och hållbarhet märks i Smålandstorpets givna normer och värderingar. Vid renoveringarna har man noggrant valt svanenmärkta alternativ i allt från golvmaterial till sängar, och även köken bar denna eco-vänliga signet.

För långdistansvisionärerna har lanthotellet också antagit solenergiproduktion genom en nyinstallerad solcellsanläggning som genererarl häften av deras elanvändning. 

Om du söker ett verkligt fredfullt undangömme präglat av kärlek för småländsk landsbygd och hängiven service, är Smålandstorpet ett lanthotell som är värt både ditt besök och dina minnen. Med dess minutiöst inredda hus, engagemang för miljön och personlig omvårdnad för varje gäst, erbjuda dessa värderingar representerar essensen av en lanthotellvistelse. Reservera din upplevelse på https://smålandstorpet.comoch känn pulserande svenska naturen härbärgera samtida idyll.

Fler nyheter